Gratis brainstormsessie?

040 - 7370663

info@socialmediapromotor.nl

Marketing qualified leads

Marketing qualified leads

Marketing qualified leads zijn leads die al wel interesse hebben in een oplossing die je aanbiedt maar die nog niet direct bezig zijn met de aanschaf. De marketing qualified lead, afgekort MQL, heeft bijvoorbeeld een white paper gedownload of een vraag gesteld aan je sales team. Deze leads hebben een hoge potentie maar niet alle marketing qualified leads zijn gelijk. Sommige van hen zijn bijvoorbeeld nog aan het begin van een sales funnel terwijl anderen al wat verder zijn en hogere koopbereidheid hebben. Zij staan dan al dichter bij een SQL (Sales Qualified Lead). Door de potentie in te schatten in hoeverre de MQL is te converteren, kun je daar ook de inspanning van je marketingactiviteiten op afstemmen. Via LinkedIn heb je verschillende tools om marketing qualified leads te genereren waar je marketing team mee aan de slag kan.

B2b marketing qualified leads via LinkedIn

HubSpot heeft onderzoek gedaan naar het aantal b2b leads die van social media platformen afkomstig zijn. Uit hun resultaten blijkt dat 80% afkomstig is van LinkedIn, 13% van Twitter en 7% van Facebook. Het is dus duidelijk dat LinkedIn het platform is dat je aandacht verdient. Wereldwijd heeft het maar liefst 660 miljoen gebruikers en zijn er alleen in Nederland al 600.00 dagelijkse gebruikers actief (cijfers 2019). LinkedIn biedt ook verschillende manieren om de doelgroep te bereiken en in kaart te brengen. Aangezien het een social media platform is, is er ook de nodige informatie beschikbaar. Die informatie helpt om jouw boodschap beter af te stemmen op de ontvanger voor een hogere kans op conversie. Hoe je dit het beste doet en welke tools je daarvoor het beste inzet weten de social media experts van Socialmediapromotor.

Uitbesteden generatie b2b marketing qualified leads

Socialmediapromotor heeft al ruim 10 jaar ervaring in het online promoten van bedrijven. Voor vele gerenommeerde bedrijven hebben onze experts een LinkedIn-strategie ontwikkeld en uitgevoerd. Ook kunnen we jou volledig ontzorgen en dit platform inzetten om marketing qualified leads te genereren. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin leggen onze experts je graag uit welke tools het beste in jouw situatie ingezet kunnen worden.

Gratis brainstormsessie?